Sosyal Medya

Dünya

Venezuela’da paraşütçüler devrede

Hükümet karşıtı protestoları engellemek için Tachira eyaletine paraşüt birliği gönderildi. Eyalette protestoların artması bekleniyor.



Venezuela’da CumhurbaÅŸkanı Nikolas Maduro’ya karşı öÄŸrencilerin başını çektiÄŸi protestolara bastırmak için Kolombiya sınırına yakın Tachira eyaletine paraÅŸütçü birliÄŸi gönderildi. 

Al Jazeera’ya konuÅŸan hükümet taraftarı bir sosyolog Jesus Salazar; “Tachira’daki ÅŸiddet durumdan istifade eden ve olayları siyasi olarak gösteren gangster ve kaçakçılarla baÄŸlantılı. KapüÅŸonlu gençler mülk tahrip ediyor bu bir barışçıl gösteri midir?” dedi.

Tachira eyaletindeki San Chritobal kentinin muhalif belediye baÅŸkanı yardımcısı Sergio Vergara ise bu iddialara karşı çıkıyor. Vergara’ya göre hükümetin barışçıl protestolara karşı aşırı sert önlemler alması olayları körükledi. Vergara ÅŸehrin büyük bir kısmında temel hizmetlerin kesintiye uÄŸradığını söyledi.

Kentte hükümet taraftarı motosikletli gruplarla muhalefet taraftarları arasında çatışmalar çıktığı bildirildi.

Cezaevindeki muhalif lider Leopoldo Lopez ise taraftarlarına barışçıl protestolara devam etmeleri yönünde çaÄŸrıda bulundu. 

Lopez cezaevinden yolladığı notunda polise, askerlerlere, savcılara ve hakimlere seslendi, "Haksız emirlere uymayın; baskının yüzü olmayın” dedi. Protestocuların da ÅŸiddete karşı saÄŸlam organize ve disiplinli kalmasını istedi. 

Venezuela'da 12 Åžubat’ta baÅŸlayan hükümet karşıtı gösteriler baÅŸkent Caracas dışındaki kentlere de sıçramış durumda. Hükümet yetkililerinin açıklamalarına göre ÅŸu ana kadar 100 sivil ve 37 güvenlik görevlisi öldürüldü. Ä°ki taraf da çıkan ÅŸiddet için birbirini suçluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.